Intresserad

Om ni är intresserade av att köpa något så vänta inte utan sätt igång att börja leta nu genom att bolla med oss. Beskriv era prioriteringar så kollar vi med alla mäklare utan att ni binder er till någon.

Priserna i Nerja har stått emot pandemitrycket och nu när resandet kommit igång så har mäklarna otroligt mycket att göra så det är ingen tvekan om att alla som har avstått från att köpa under senaste åren är på gång nu. Därför har priserna ökat under året och kommer av allt att döma fortsätta så.


RÅD FRÅN OSS

Vårt råd är att ni förbereder er noga och snarast kommer ner till Nerja för att bekanta er med olika områden och få olika objekt presenterade för er. Det finns många och väldigt olika objekt och det är olika saker som är viktiga för olika spekulanter. Hus eller lägenhet, antal sovrum/badrum, centralt eller natursnära, terrass eller tomt, utsikt mot hav, trädgård eller berg, pool eller öppen spis, stort eller billigt, nytt eller renoveringbehov etc.

Varje köp kostar ca 12% av köpesumman i olika skatter och avgifter så man kan inte tänka att ”vi köper detta nu och så byter vi när vi hittar bättre” utan man bör försöka hitta rätt objekt direkt. Det är här vi kommer in i bilden och kan hjälpa er då vi ju på svenska har lätt att förstå varandra och ofta tänker lika. Detta besparar förstås mäklaren arbete och vi får en slant av deras obligatoriska procent vid avslut så det kostar er absolut ingenting utan istället får ni servicen helt kostnadsfritt.

FRAMTIDEN

Nu förväntar sig alla ett stort köptryck under höst-vinter 22 när många känner att de kan resa hit igen och verkligen vill vara här mer.  Det är därför verkligen köpläge här just nu och alla som känner till Nerja vet ju att det har Europas bästa vinterklimat och ingenstans känner man sig så hemma som här. Det är helt klart något med Nerja som tilltalar den svenska själen. Förutom närhet med flera bra flyg till Malaga och 3000 soltimmar/år så är det en väldigt vacker, lagom stor kuststad fylld med vänliga människor, massor med bra restauranger och härlig avspänd stämning.


FINANSIERING

En stor fördel när ni arbetar med oss är att vi och mäklarna har samarbetsavtal med flera banker. På det sättet så har ni möjlighet att låna upp till 70% av värdering/köpesumma även om ni är icke-resident i Spanien. Viktigt när man kommer ner för att leta är att man måste man ha förberett sig för att kunna agera snabbt då många objekt säljs snabbt idag. 

Förmodligen fastnar ni för något av objekten som har vaskats fram åt er utifrån era önskemål och då måste ni ha bestämt er för om ni vill ha finansiering genom spansk bank eller om ni sköter det hela i Sverige. Vill ni låna i Spanien så behöver det förberedas med de handlingar banken behöver innan ni kommer. Löser ni det i Sverige så var förberedda med färdigt lånelöfte för om ni vill slå till på ett objekt så behöver ni i allmänhet lägga ca 5000€ direkt för att ta bort objektet från marknaden och sedan lägga resten upp till 10%, ofta inom en vecka i ett privat kontrakt som skrivs hos mäklaren. Det slutliga köpekontraktet skrivs sedan hos Notarien (i Sverige Notarius Publicus), en spansk statligt tillsatt advokat som ser till att allt går rätt till och att det inte finns dolda skulder, andra delägare, obetalda räkningar etc.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik